Second Life Kunstgras

DE plek waar gerecycled kunstgras een tweede leven krijgt

Dé plek waar gerecycled kunstgras een tweede leven krijgt.

Waarom kunstgras recyclen?

SL kunstgras ziet het als een belangrijke plicht ten opzichte van de huidige en toekomstige generaties om te voorkomen dat kunstgras na een jarenlange levensduur op de plastic afvalberg belandt.

Voor ons SL kunstgras selecteren wij enkel kunstgras van topkwaliteit. Deze kwaliteit vinden we vaak terug bij sportvelden van top voetbal- of hockeyclubs. Kunstgras voor sportvelden is namelijk niet zomaar kunstgras, deze moet aan zeer strenge en specifieke eisen voldoen.

Kwaliteitsbepaling van kunstgrassportvelden gaat niet over één nacht ijs…

Kwaliteitsbepaling van kunstgrasvoetbalvelden gaat niet over één nacht ijs…

De kwaliteit van kunstgrasvoetbalvelden is aan strenge regels gebonden. Voldoet een veld niet, dan mag het niet worden gebruikt voor wedstrijden. Geen enkele sportvloer ter wereld is zo vaak en zo grondig onderzocht als kunstgras voor voetbal. De belangen van voetbalbonden, voetbalclubs en spelers zijn zo groot dat niemand hierbij een risico wil nemen. Daarom is het gebruik van goedgekeurde kunstgrasvelden tot in de hoogste competities toegestaan.

De eisen waaraan een kunstgrasvoetbalveld moet voldoen, worden vooraf getest in een laboratorium alsook tijdens de aanleg, bij oplevering en door waarnemingen gedurende het gebruik.

Voetbal en kunstgras, een uitstekende combinatie

Voetbal is met stip de meest populaire sport ter wereld. Op een kunstgrasveld wordt er het hele jaar door op een onderhoudsvrij, slijtvast en betaalbaar voetbalveld gespeeld.

Kunstgras en Hockey zijn onafscheidelijk

Kunstgras en hockey vormen al sinds de jaren ‘70 een onafscheidelijke combinatie. De afgelopen jaren zien wij de vraag naar hockey kunstgras  behoorlijk toenemen.